Category: Brentwood

Aug 30

 

This project is another example of how to maximize small spaces. This customer’s small Brentwood yard was centered around their new plunge pool. However, the existing pavers and layout left much to be desired. We reworked the pavers to create usable spaces and clean lines, and a vines and lighting work with the custom pergola to increase the privacy and add a soft vertical element to encourage the intimate feel of the space. Two other structures block the pool equipment and AC compressor from sight. This reduces the visual weight of these areas and allows the eye to focus on the crown jewel of the space… the pool.

Read More

Aug 22

Brentwood Oasis

By Jill Zimmerman | Leave a comment

Before we arrived, this back yard oasis had all of the water and none of the greenery! Installing a pool can be majorly damaging to your yard. To combat that we added raised planter beds with colorful plantings and fine textured foliage. To create a private space for the couple to relax in we also installed trellises and bamboo to soften the edges. Black star gravel and decomposed granite give it that beautiful and easy-going final touch.

Read More

Jan 10

Our customers for this project were a young, active family new to Austin with a keen eye for design and a love of the outdoors. The main goal of this project was to implement an outdoor living space while also providing an area for their dogs and kids to be active. 

Starting in the front yard, we added a walkway to connect with the street to create a welcoming entrance for guests.  Next we focused on extending their indoor living space into the backyard by implementing elements that they would draw them outside. The new patio and fire pit, built-in seating opportunities, an outdoor shower, and an adjustable louvered pergola help keep the space comfortable for everyday use. A rain water catchment and a raised garden and herb wall create opportunities to interact with their landscape. The inclusion of the custom built play area gives the kids a separate place to play while mom and dad entertain. 

The home was a new construction, with unique yard layout that left us with a series of corners. These customers were conscious of choosing environmentally friendly options to work with nature in their space rather than combat it. We were able to create movement within the yard and soften the structures with native plantings that added energy to the space.  

Read More

Positive SSL