Dillon Tuttle

Dillon Tuttle

  • Twitter
  • Linked In
  • Houzz
  • Google Plus

Posts By Dillon

Nov 3
Oct 3

These homeowners were looking to up their hosting game by modernizing their property to create the ultimate entertainment space. A custom outdoor kitchen was added with a top of the line Delta Heat grill and a special nook for a Big Green Egg. Flagstone was added to create asymmetrical walkways throughout the yard that extended into a ring around the fire pit. Four rectangular trellises were added along the fence and shed, with an all metal pergola located at the back of the pool. This unique structure immediately draws the eye and adds a playful, artistic element to the rest of the space. The use of various sized rocks, gravel, and flagstone give a rough texture that creates a symbiosis with the metalwork. Silver Falls Dichondra creates a beautiful contrast to the rocks and can be found all over the property along with various other grasses, ferns, and agave. A large area of gravel rests on the side of the house, giving the client room to park a recreational vehicle. In front, a privacy fence was added along one of the property lines, leading into a drought resistant, eco-friendly section of yard. This fence, coupled with a giant boulder, doubles as a safety precaution in case drivers miss the turn and run into their lawn. This updated landscaping adds an effortless flow for guests to move from the front yard to the back while creating a very open, welcoming feel to all who enter.

 

Read More

Dec 2

These modest homeowners were looking for drainage solutions, low maintenance plantings, and an entertainment space they could enjoy outside. Mowing the grass had been a pain in the past, so with this design we decided to remove it entirely. Instead, more native grasses were utilized to take in water and reduce erosion. A new fence modernized and updated the space and allowed the interior of the backyard to be leveled providing more opportunities for design elements like a floating bench and custom built fire pit.

Read More

Jun 27

When this customer bought her home a large dying tree had wrecked havoc on the existing landscape, and she was ready to start over. She wanted to create a space that was not only appealing, but provided room for her grandson to play.

In the front, we used a combination of street side plantings and flagstone landings add curb appeal and accessibility. In the back, play spaces are integrated within an array of nectar-rich plantings to attract hummingbirds and butterflies. This encourages play in an area that would otherwise serve as just a path from the front yard to the back. A recycled tire dragon greats you as you make your way to the back yard, while a cedar climbing wall serves double duty by also screening the AC unit from view. Another double duty solution was the screening added to the stairs; this provides discrete storage as well as a garden space for herbs.

Read More

Dec 3

Before, this backyard was just a grass lot. Now, this L-shaped space is being fully utilized; split between a patio, fire pit, and grill/dining area. Custom built-in  benches maximize the available seating and allow for cushions to seamlessly fit inside. Cafe lighting and a trellis add a bit of romance to this modern, clean, design. 

Read More