Skip to content

November 2020

Georgetown Native Nook

by Dillon Tuttle / November 21, 2020

After these homeowners moved from a modern house in east Austin out to the hill country of Georgetown, they wanted to modernize their landscaping without clashing with their new home. The pre-existing, overgrown beds provided a great shape, so the designer decided to reenforce them with metal edging, and fill them with drought tolerant perennials and structural plants that look great year round. The old plantings had become untamed, shrouding the home and leaving little room to breathe. The new xeriscape was designed to be minimal and sporadic, leaving plenty of room for the new plants to grow into the space. Pea gravel and river rock where the chosen top dressings instead of traditional mulch to keep with the modern theme of the landscaping. Outdoor lighting was added to create depth throughout the property. Not only were they added against the home, they were added to every tree in the front yard, lighting the entire area with a warm, welcoming glow.

[blog_metadata]
Read More »Georgetown Native Nook

Hudson Bend Hilltop Estate

by Dillon Tuttle / November 3, 2020

These homeowners came to us wanting to update their property with new plantings at the street, which matched the existing landscaping of the neighborhood, as well as update the various beds around their foundation. The existing beds throughout the property became overgrown and needed a bit of breathing room to allow space for the new plants to fill in. The old vegetation was ripped out and replaced with both native, and adapted plants.

The wooded area in the backyard was rid of debris, and a drainage system was added using the rocks that were in their previous landscape design. Not only were the materials able to be recycled, they are now used to help prevent continued erosion of the hillside by taking the water from the sloped driveway and giving it a path toward the woods. Limestone was the chosen replacement because it is cohesive with the neighbor’s landscaping and the pre-existing stairs in the backyard. Blocks of limestone were used to line the new beds and build a new fire pit to accessorize the beautiful view!

[blog_metadata]
[before_photos_toggle]