May 20

native-edge-129

Check out this project in Austin Home Magazine! 


With a passion for entertaining both children and adults, this family needed a flexible and usable space. Additionally, recent construction had changed the family’s greenbelt view, into an industrial eye sore.  Taking cues from the modern interior decorating of the house, we revitalized this tired and tiny back yard into an open and flowing oasis of fun and functionality.

A low maintenance, drought tolerant plant palette was a must for this busy family, and is reflected in our plant choices of ornamental grasses and agaves. A custom constructed swing complements and anchors the play area, without visually invading the overall esthetic of the yard. The swings construction will easily accommodate a hammock as the children get older.  The implantation of bamboo screening hides the new industrial area by blending the space into the surrounding greenbelt. Custom cedar benches provide additional seating and are complimented by large custom metal planters to anchor the space. Removing large areas of struggling grass and replacing it with limestone and black gravel, creates a perfect area for larger groups to mingle.   With distinct areas for children play, adult seating and  “free range socializing” this small space is ready for big parties. 


 

Your comment

Positive SSL